Menu

Vettivel

"Ik zou graag m'n ouders bezoeken"

Vettivel

“Ik help graag andere mensen”

 • Ayubowan

  De begroeting van het gezin gaat met veel respect. Met de handpalmen op elkaar voor de borst, een lichte buiging, een warme glimlach klinkt het Ayubowan: 'Welkom, ik wens je een lang, gezond en gelukkig leven’.

 • The Green Palace

  Op Greenfield Tea Estate staat 'The Green Palace', het huisje van Vettivel en haar man Govindan. Het licht op in de middagzon. Stille wolken drijven de keuken in waar Vettivel ons verwelkomt en op traditionele wijze thee voor ons zet.

 • Goede sfeer

  "Om half acht klim ik naar de plek waar we die dag thee plukken. Het is altijd weer gezellig om de andere theepluksters te ontmoeten. De sfeer is goed. We praten over het huishouden en over onze kinderen. En we helpen elkaar als er iemand iets nodig heeft."

 • Samen koken

  Veel vrije tijd heeft Vettivel niet en heel veel valt er in het dorp niet te beleven. Wel kookt ze zondags graag met andere vrouwen. Die maaltijden geven ze aan iedereen die het nodig heeft.

 • Meebeslissen

  Vettivel beslist mee over de besteding van de fairtrade opbrengst. Vettivel: “Ik leer veel van dat overleg. Ik had nog nooit vergaderd en kan nu veel beter plannen, ook in ons huishouden." Volgens haar man Govindan is ze geduldiger geworden.

 • Groentetuin voor extra inkomsten

  Achter het huis van Vettivel en Govindan ligt de grote groentetuin die de Greenfield Tea Estate ter beschikking stelt aan alle medewerkers. Govindan verbouwt hier prei, wortels, bietjes en aardappels. Voor eigen gebruik en voor de verkoop. Het zorgt voor welkome extra inkomsten.

 • Haar grootste wens?

  "Dat onze kinderen goede banen krijgen, trouwen en gelukkig zijn." Voor zichzelf verlangt ze weinig. Toch komt er iets boven. “Ik zou heel graag mijn vader en moeder in India willen bezoeken. Die heb ik sinds m'n 13e jaar niet meer gezien."