Menu

Pushpamani

"Onderwijs op de eerste plaats"

Pushpamani

“Het bedrag voor schoolboeken is verdubbeld”

 • Benieuwd naar de plannen

  Met een glimlach staan Pushpamani en haar collega’s klaar. Ze verwelkomen ons met fruit en cakejes. Binnen steken we kaarsjes aan bij een klein altaar. Een mooie start van de vergadering. Op de agenda staat de besteding van de extra fairtrade opbrengsten. We zijn benieuwd naar hun plannen.

 • Tikka voor geluk

  Twee vrouwen brengen in drie kleuren een tikka aan tussen onze wenkbrauwen; symbool voor voorspoed en geluk. Het geeft bescherming en wendt het boze oog af.

 • Onderwijs op eerste plaats

  Ook in 2017 staat onderwijs op de eerste plaats: de vrouwen besluiten opnieuw een fiks bedrag te besteden aan de scholing van kinderen in de vorm van boeken, schoolspullen en beurzen. Ook hebben alle huishoudens op de plantage energiezuinige ledlampen voor in hun huis ontvangen.

 • Gezonde voeding

  Naast opleiding heeft gezondheidsbevordering prioriteit. Iedereen krijgt een medische check-up van onder meer ogen, oren en bloeddruk. Ook worden alle medewerkers voorgelicht over ergonomisch tillen en gezonde voeding.

 • Feestmaaltijd

  Al eerder werd met de extra fairtrade opbrengst een nieuwe gemeenschapszaal gebouwd. De verhuur levert inkomsten op voor de gemeenschap. In de grote keuken kunnen flinke feestmaaltijden worden bereid.

 • Traditionele bruiloft

  De werknemers beheren zelf de zaal die te huur is voor bruiloften, studiedagen en sociale en culturele activiteiten. Als het gordijn bij het podium wordt opengetrokken, komt de Manavera tevoorschijn, de traditionele, prachtig versierde stoel voor het bruidspaar.